ramen streeploos schoonmaken

Er zijn vele manieren om je ramen streeploos en glanzend schoon te maken.

Een goede voorbereiding is hierbij belangrijk, je moet namelijk eventueel aanwezig zand zoveel mogelijk verwijderen. Vooral de kozijnen zijn hierbij belangrijk, aangezien die meestal het meeste zand verzamelen en dit bij het wassen van je ramen in je water terecht kan komen.

De reden hiervoor is dat zand krassen maakt op je ramen en dit niet alleen lelijk kan zijn, maar er ook voor zorgt dat vuil zich makkelijker hecht, met als gevolg dat je ramen sneller vies worden.

Het wassen van je ramen doe je bij voorkeur van links naar rechts, waarbij je naar beneden werkt , aan de ene kant, en van boven naar beneden aan de andere kant. Zo kan je altijd zien aan welke kant strepen achter zijn gebleven. Overtollig water onderaan je raam verwijder je met een droge doek.

Zorg dat je banen elkaar overlappen, zodat je een eventueel trekspoor van de vorige baan verwijderd bij de volgende. Maak tussen de banen door je trekker telkens droog met een doek zodat je geen nieuw trekspoor maakt.

Je kunt natuurlijk een allesreiniger of een speciaal schoonmaakmiddel voor ramen gebruiken, maar je maakt op onderstaande manieren gemakkelijk je eigen schoonmaak middel. Dit werkt vaak net zo goed en soms zelfs beter. Kies uit onderstaande lijst en pas op met combineren voor eventuele chemische reacties:

- Voeg een gepelde en in stukken gesneden ui toe aan het water. Dit voorkomt strepen.
- Voeg wat azijn toe aan het water. Dit voorkomt strepen en lost het vet op.
- Voeg wat glansspoelmiddel van je vaatwasser toe. Daar gaat je raam mooi van glanzen.
- Voeg wat soda toe. Dit voorkomt strepen.
- Voeg wat auto shampo toe af en toe, dan loopt de regen zo van je raam af. Hierdoor blijft er minder vuil achter bij een regenbui.

Verder kun je het beste regenwater uit je regenton gebruiken. Dit bevat namelijk minder kalk en is nog goedkoop ook.

Na het wassen van je ramen droog je ze na met een microvezel doekje of een prop van een droge krant. Het laatste heeft als voordeel dat je raam nog een extra glanzend laagje krijgt door de kranten inkt.