Kauwgom verwijderen

Kauwgom verwijder je gemakkelijk uit o.a. kledingstukken door het met ether op een doekje eraf te poetsen. De ether lost de kauwkom op zodat deze los laat. Bovendien past het de kleur of stof niet aan.

Heb je geen ether bij de hand, dan kan je ook schoonmaakazijn, stickerverwijderaar, terpentine, wasbenzine of aceton gebruiken.

Je kan de kauwgom ook insmeren met wat pindakaas of boter en het vervolgens even in laten trekken. De vetten lossen de kauwgom op, waarna je het er met een mes of een ander scherp voorwerp af kan krabben. De vlekken van het vet zie je niet meer nadat je het kledingstuk gewassen hebt.

Met pindakaas of olijfolie krijg je ook kauwgom prima uit je haar. Bij gebruik van pindakaas wel even je haren wassen anders stink je er de hele dag naar.

Zeep zoals groene zeep helpt ook bij het verwijderen van kauwgom. Even mee insmeren, in laten trekken en daarna veeg je de kauwgom zo weg.

Ook kan je je kledingstuk in de vriezer leggen, waarna je de hard geworden kauwgom er zonder problemen af krabt. Kledingstukken die niet in de vriezer passen kan je behandelen door ijsklontjes op de vlek te leggen.

Heb je zelf nog tips? Voeg ze toe.